24. septembrī Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā, norisinājās svinīgs pasākums, iezīmējot projekta EUCanScreen oficiālo starpvalstu sākumu. Viesi tika aicināti uz saviesīgo pieņemšanu no plkst. 18:00 līdz 20:00, kurā piedalījās augsta līmeņa ES pārstāvji un vēstnieki no dažādām valstīm. Šis notikums simbolizēja ciešo starptautisko sadarbību un apņemšanos uzlabot vēža skrīninga un profilakses sistēmas visā Eiropā.

Svinīgajā pieņemšanā piedalījās Dānijas vēstnieks Morten Jespersen, Norvēģijas vēstniece Ine Måreng, Slovēnijas vēstniecības vietnieks Matija Bučar un Grieķijas konsulārā departamenta vadītājs: Alexandros Sakkas.

No Latvijas puses ar dalību godināja Veselības ministrija pārstāve Aiga Balode, kā arī Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja direktors Stefan Eriksson.

Tikšanās laikā notika diskusijas par vēža profilakses uzlabošanu un apsprieda projektā plānotās aktivitātes un sadarbības iespējas.

Pasākuma nozīmi uzsvēra Latvijas Universitātes Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta vadītājs, profesors Mārcis Leja, sakot: "Šī pasākuma mērķis ir izveidot stabilu projekta pārstāvniecību, kas sastāv no cilvēkiem, kuri atbild par efektīvu komunikāciju starp Eiropas valstīm. Kā to nodrošināt - tas ir viens no galvenajiem uzdevumiem EUCanScreen projekta atklāšanas pasākumā."

Uzrunu teica arī ceturtās darba pakotnes (sustainability) vadītāja, Urška Ivanuš noSlovēnijas, kura dalījās ar savu entuziasmu: "Es esmu ļoti pateicīga, ka varu būt daļa no tik liela un nozīmīga projekta. Domāju, ka mēs visi, kuri esam šeit, darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai uzlabotu vēža skrīningu visā Eiropā."

Dalīties