No 3.-4. septembrim Milānā, Itālijā norisinājās projekta CCI4EU jeb “Aptverošas vēža infrastruktūras Eiropai” koučinga konference, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta (LU KPMI) projekta zinātniskā vadītāja, radioloģe Ilze Eņģele un onkoloģe, ķīmijterapeite Elīna Sīviņa.

Foto no Ilzes Eņģeles peronīgā arhīva: No kreisās Elīna Sīviņa, CCI4EU projekta zinātniskais vadītājs Simon Oberst, Ilze Eņģele

Projekts CCI4EU paredz stiprināt Visaptveroša vēža infrastruktūras Eiropas savienības dalībvalstīs un asociētajās valstīs.
Latvijas zinātnieces šajā konference pirmo reizi piedalījās eksperta statusā, kā arī piedalījās konsultācijās un darba grupu semināros un pārsprieda projekta līdzšinējo gaitu, vienojoties ar projekta partneriem par turpmāko darbu organizēšanu.
Projekta zinātniskā vadītāja no LU KPMI Ilze Eņģele uzsvēra, ka konferencē tika apspriesti projekta mērķi un rezultāti, ko paredzēts sasniegt. “Konferencē pulcējās līdz šim lielākais attiecīgās jomas ekspertu skaits, kuru zināšanas un pieredze palīdzēs uzlabot vēža pacientu aprūpi dažādos Eiropas centros. Ar ekspertiem pārrunājām paredzamās grūtības, kādas varētu rasties projekta gaitā. Konferences laikā tika izveidotas ekspertu komandas, kuras dosies uz izvēlētajiem Deep dive centriem. Mana kolēģe Elīna Sīviņa dosies uz Porto IPO klīniku Portugālē, bet es uz klīniku Bratislavā, Slovākijā,” sacīja I.Eņģele.

Projekts "Aptverošas vēža infrastruktūras Eiropai” (Comprehensive Cancer Infrastructures 4 Europe, CCI4EU) ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības programmas "Vēža misija” saskaņā ar dotācijas līgumu Nr. 101103746.

 


 

Dalīties