Foto: Toms Grīnbergs, LU

Piektdien, 9.oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā virtuālā formātā norisinājās studentu biznesa iespēju festivāls Icebreakers'20.

Studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls „Icebreakers” ir pulcēšanās vieta studentiem un jaunajiem profesionāļiem, kur no augstskolu pētniekiem, zinātniekiem un inovatīvi domājošiem uzņēmējiem uzzināt jaunāko par inovatīvām biznesa iespējām, kā arī iegūt aktuālo informāciju par dažādām nozarēm. 

Šī gada festivāla virstēma bija “Jaunā realitāte”, akcentējot mainīgo un neprognozējamo vidi, kurā iespējas varēja atrast ikviens.

Arī mūsu institūta pārstāvji piedalījās šajā festivālā ar diskusiju “Biobankas un lielie dati” (Biobanking and Big Data).
Sarunā tika diskutēts par to, kas ir biobankas, kādi dati tur tiek uzglabāti. Lielo datu veidošanu, glabāšanu, HPC programmu un bioinformātiku. Kā arī tika apspriestas studentu iespējas piedalīties zinātniskos pētījumos, iesaistīties institūta darbībā un kur viņi var griezties, ja ir tāda interese. 

Diskusijā piedalījās:
Elīza Avotiņa (moderators, LU KPMI) 
Prof. Mārcis Leja (LU KPMI)
Lauris Cikovskis (RTU) 
Baiba Vilme (RSU) 

Vairāk informācijas par festivālu ŠEIT.

Dalīties