Amsterdamā notika gadskārtējā Apvienotās Eiropas gastroenteroloģijas federācijas (UEG – United European Gastroenterology) vadības darba tikšanās ar federāciju veidojošo 17 Eiropas asociāciju prezidentiem. Eiropas Helikobaktērijas un mikrobioma pētniecības grupu (EHMSG) sanāksmē pārstāvēja M.Leja.

Sanāksmē tika spriests par Eiropas gastroenteroloģijas nākotni – stratēģiskās attīstības jautājumiem, problēmu aktualizēšanu Eiropas Parlamenta līmenī, atbalstu izglītībai un zinātnei, kā arī par organizācijas biedra statusa jautājumiem.

Latviju šajā Eiropas organizācijā caur Nacionālo biedrību komiteju pārstāv Latvijas gastroenterologu asociācija, tāpat arī mūsu valsts ir pārstāvēta ar EHMSG, ESDO (European Society of Digestive Oncology) un jauno talantu grupu. Ļoti atzinīgi vārdi tika veltīti Vitas Skujas aktīvai darbībai jauno talantu grupā Eiropas līmenī, kas rādot ļoti labu piemēru citu valstu pārstāvjiem. Jauno talantu grupā tiek veidota ķirurgu sekcija, kur iespēja iesaistīties arī Latvijas ķirurgiem.

Dalīties