Attēlā (no kreisās): KPMI direktors M.Leja, LU Infrastruktūras departamenta direktora p.i. Marģers Počs un SIA Mikrotīkls līdzīpašnieks John Tully

27. jūnijā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu Akadēmiskajā centrā KPMI darbinieki – direktors, profesors M.Leja, institūta direktora vietnieks Ģ.Šķenders, vadošā pētniece D.Šantare tikās ar SIA Mikrotīkls pārstāvjiem - līdzīpašnieku John Tully un ziedojumu/atbalsta programmas pārstāvi Ingu Narkevicu.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas onkoloģijas pētījumu atbalsta iespējas. M.Leja prezentēja SIA Mikrotīkls pārstāvjiem datus par institūta darbības virzieniem onkoloģijas un onkoprofilakses jomā. Viesi tika iepazīstināti ar institūta zinātnisko darbu: starptautiski atzītu kuņģa vēža prevencijas pētījumu GISTAR (gistar.eu), kura ietvaros tiek veikti arī vairāki satelītpētījumi par pirmsvēžā stāvokļu diagnostiku, Helicobacter pylori, tā eradikācijas iespējām un zarnu mikrobiomu. Tika demonstrētas arī pašreizējās iestrādes gaistošo organisko savienojumu noteikšanā un onkoloģisko slimību diagnostikas izmantošanā. Pēc prezentācijas SIA Mikrotīkls pārstāvjiem tika izrādītas laboratorijas un biobankas telpas, kurās tiek veikts pētnieciskais darbs.

Nobeigumā Latvijas Universitātes Infrastruktūras departamenta direktora p.i. Marģers Počs iepazīstināja viesus ar esošajām LU Dabaszinātņu Akadēmiskā centra pētniecības telpām un demonstrēja LU kampusa attīstības plānu.

Uzziņai - SIA Mikrotīkls cenšas atbalsīt onkoloģijas

Dalīties