10. oktobrī, Rīgā notiekošajā PMNET foruma EATRIS sesijā Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Guntars Kitenbergs parakstīja Nacionālo vienošanos par dalību EATRIS Eiropas pētniecības infrastruktūras konsorcijā (ERIC) kopā ar Rīgas Stradiņa Universitāti, Latvijas Biomedicīnas pētniecības un studiju centru un Latvijas Organiskās Sintēzes institūtu. 

EATRIS – Eiropas infrastruktūra translācijas medicīnai. Tā paredz apvienot Eiropas valstu pētniecības infrastruktūru un ekspertīzi augstas kvalitātes translācijas medicīnas projektiem ar mērķi paātrināt jaunu diagnostikas metožu un zāļu izstrādi, kā arī nodrošināt to ieviešanu praktiskajā medicīnā un veicināt zinātnisko ekselenci.

Dalība EATRIS paredz piekļuvi publiskā un privātā sektora sadarbības projektiem, tīklošanās iespējas ar pētniekiem translācijas medicīnas jomā, piedalīšanos un piekļuvi apmācību programmām par aktualitātēm translācijas medicīnā.

LU KMPMI ir aktīvi iesaistījies EATRIS organizētajos pasākumus jau vairāk nekā piecus gadus vēl pirms Latvijas pievienošanās šai pētniecības infrastruktūrai pilntiesīga biedra statusā.

EATRIS sesijas paneļdiskusijā piedalījās arī LU KPMI direktora vietnieks Ilmārs Stonāns, lai kopā ar citiem tās dalībniekiem iezīmētu Latvijas medicīnas jomas vietu EATRIS.  

Dalīties